Η μεσοθεραπεια σωματος, ειναι μια τεχνικη, ιδιαιτερα αποτελεσματικη στην αντιμετωπιση της κυτταριτιδας και του τοπικου παχους.

Κέντρο Αισθητικής Σαντορίνη

- 1 -

Με την μεσοθεραπεία σώματος, επέρχεται η λιπόλυση, αφού οι ουσίες που τοποθετούνται κάτω από ενέσιμο τρόπο, έχουν λιποδιαλυτικές ιδιότητες και προσφέρουν σύσφιξη και πιο νεανική όψη στο δέρμα. Επειδή, η διαδικασία περιλαμβάνει την έγχυση του υλικού μέσω πολλαπλών νυγμών (μικρά τρυπήματα), ενεργοποιείται η διαδικασία της επούλωσης από τον οργανισμό, με αποτέλεσμα την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα, άρα και αυξημένη αννανέωση των κυτταρών στην περιοχή εφαρμογής.
Κέντρο Αισθητικής Σαντορίνη

- 2 -

Με την χρήση πολύ λεπτής βελόνας, τοποθετείται στο μεσόδερμα ένα υλικό που συνδυάζει ουσίες με λιποδιαλυτικές και συσφικτικές ιδιότητες. Οι κύριες ουσίες είναι η φωσφατιδυλοχολίνη, το δεοξυχολικό οξύ και το οργανικό πυρίτιο. Ο συνδυασμός αυτών των συστατικών, δρα με στόχο την μείωση της εικόνας του φλοιού πορτοκαλιού, ωστόσο, κάνει το δέρμα πιο σφριγηλό και με μεγαλύτερη ελαστικότητα, αφού προσφέρει και ενυδάτωση, δίνοντάς του έτσι μια πιο νεανική όψη.
Κέντρο Αισθητικής Σαντορίνη

- 3 -

Τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας σώματος, φαίνονται κατά μέσο όρο μετά τις πρώτες 2-3 συνεδρίες. Φυσικά αυτό εξαρτάται και από το μέγεθος του προβλήματος που πρέπει να αντιμετωπιστεί αλλά και τον σωματότυπο του ατόμου. Οι συνεδρίες γίνονται με μεσοδιάστημα 1-2 εβδομάδων, Συνήθως χρειάζονται 4-6 επαναλήψεις της θεραπείας για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ μετά ξεκινάει η φάση της συντήρησης όπου θα πρέπει να γίνεται επανάληψη της διαδικασίας 1-2 φορές το χρόνο για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα.